Een koelkast voor elke behoefte: Een gids voor het kiezen van het juiste model

De koelkast is het enige apparaat waar de meeste huishoudens niet zonder kunnen. Het is een plek voor het bewaren van eten en is een belangrijk onderdeel van de keuken. De laatste tijd zijn koelkasten slimmer geworden met technologie. Ze zijn nu uitgerust met sensoren die je kunnen vertellen wanneer voedsel over de houdbaarheidsdatum is of dat je melk moet kopen.

Een koelkast kan een dure aankoop zijn, dus het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je een beslissing neemt. U zult merken dat er veel verschillende soorten koelkasten te koop zijn, dus het is belangrijk om rekening te houden met wat u nodig heeft van een koelkast voordat u een aankoop doet.

Wat is de beste koelkast?

De beste koelkast is degene die aan uw behoeften voldoet en de functies heeft die u wilt. grootte van je gezin bepaalt bijvoorbeeld hoeveel ruimte je nodig hebt in je ijskast. Heb je een vriezer nodig? Heb je een ijsmachine nodig? Dit zijn allemaal vragen die u zich kunt stellen bij de aankoop van een nieuwe koelkast. Als je in een flat of appartement woont en niet vaak kookt, dan is een kleine onderbouwkoelkast wellicht de perfecte keuze voor jou.

Bezoek onderstaande shops voor een koelkast:

Wat is een slimme koelkast?

Een slimme koelkast is een ijskast die verbonden is met internet en heeft verschillende toepassingen. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt om het eten van uw boodschappenlijstje op te slaan en om bij te houden wat u in uw ijskast heeft. Het kan u ook helpen bepalen wanneer voedsel bedorven is of moet worden weggegooid.

Wat is de energiezuinigste koelkast?

Er zijn veel verschillende factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u op zoek bent naar een nieuwe koelkast. Een van de belangrijkste dingen is de energiezuinigheid. Energie-efficiëntie wordt gemeten aan de hand van hoeveel elektriciteit een ijskast verbruikt en hoeveel koude lucht hij produceert.

De meest energiezuinige koelkast verbruikt ongeveer 180-365 kWh per jaar, wat ongeveer € 15- € 30 per maand aan elektriciteitskosten is. U kunt erachter komen hoeveel stroom een koelkast verbruikt door naar het energielabel te kijken. Hoe meer sterren op het label, hoe efficiënter de koelkast is.

Wat is de gemiddelde levensduur van een koelkast?

Koelkasten zijn een belangrijk apparaat in de keuken. Ze hebben een lange levensduur en kunnen vele jaren gebruikt worden, maar hoe lang is dat precies?

De levensduur van een koelkast hangt af van de kwaliteit van het apparaat, hoe het wordt gebruikt en onderhouden en de locatie waar het zich bevindt.

Sommige modellen kunnen meer dan 15 jaar meegaan, terwijl andere misschien niet eens 10 jaar meegaan.

Waar moet je op letten bij het kopen van een koelkast?

Bedenk eerst hoeveel ruimte je nodig hebt in de koelkast. Als je een groot gezin met kinderen hebt, is het misschien het beste om te investeren in een grotere ijskast die meer ruimte heeft voor het bewaren van eten en drinken. Ten tweede, bedenk welk type deur je op je ijskast wilt hebben. Side-by-side koelkasten hebben aan beide kanten deuren, zodat ze kunnen worden gebruikt als eiland of als onderdeel van een open keukenontwerp. Dit zijn goede opties als er niet veel ruimte in de keuken is of als je elke centimeter ruimte wilt benutten. Misschien wil je ook investeren in een franse deurkoelkast met twee deuren die op verschillende niveaus opengaan (een op ooghoogte, een eronder). Dit type koelkast biedt meer opberg- en organisatiemogelijkheden dan side-by-side modellen.

 • Energie-efficiëntie: Bij de aanschaf van een nieuw apparaat is het belangrijk om zowel de energie-efficiëntie als het prijskaartje in overweging te nemen. Koelkasten met een hoge energie-efficiëntieklasse zullen na verloop van tijd minder kosten op uw elektriciteitsrekening.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een koelkast. Hieronder vindt u een lijst met dingen om over na te denken voordat u tot aankoop overgaat:

 • Welke maat koelkast heb je nodig?
 • Hoeveel kost het?
 • Hoeveel ruimte heb je voor de ijskast?
 • Welke kleur wil je dat je koelkast is?
 • Wil je een vriezer onder of boven?
 • Wat voor energie-efficiëntieklasse wilt u?

De 10 beste koelkasten

Onderstaande lijst is een compilatie van de top 10 koelkasten die momenteel te koop zijn. Deze koelkasten zijn geselecteerd op basis van hun efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

1 samsung rs68a884csl amerikaanse koelkast 1

Samsung RS68A884CSL – Amerikaanse koelkast

De Samsung RS68A884CSL Amerikaanse koelkast is met energielabel C zeer energiezuinig en beschikt over een ruimte van 635 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. In de koelruimte en vriesruimte vind je aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? Stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Bewaar flessen en andere producten op de multifunctionele Rack & Shelf flessenplateau en ontdooien is bijna nooit meer nodig, dankzij het No Frost systeem.

Voordelen
 • Meer ruimte dankzij SpaceMax
 • Energielabel C, zeer energiezuinig
 • Smart Conversion
Nadelen
 • Niet geschikt voor in een garage of schuur onder de 10°C
SmartConversion, nog meer gemak De SmartConversion beschikt over 5 verschillende instellingen, die nog meer gemak meebrengen in huis. Met één van deze instellingen is het mogelijk om de vriezer te veranderen in een koelkast. Dit is handig als je meer ruimte nodig hebt om producten te koelen in plaats van in te vriezen. Wil je de vriezer schoonmaken? zet de vriezer dan gemakkelijk uit.
SpaceMax, grotere opslagruimte Met de SpaceMax Technology, beschik je nu over een nog grotere opslagruimte. Deze koelkast heeft maar liefst een inhoud van 635 liter. Dit is omgerekend ongeveer drie winkelwagens vol boodschappen. De inhoud wordt groter, zonder dat de omvang van de koelkast toeneemt.
Metal Cooling Plate, beter behoud van temperaturen Achterin de koelkast bevindt zich een Metal Cooling Plate. Dit is een metalen plaat, die de temperaturen van de koelkast beter behoudt. Zodra de deur wordt geopend, wordt de koude temperatuur door de metalen plaat behouden, zonder dat er teveel verloren gaat. Dit is beter voor de producten, maar ook voor je energieverbruik.
Snel koelen en vriezen Heb je net nieuwe producten gekocht en wil je die snel op temperatuur brengen? Kies dan voor de PowerCool of PowerFreeze functie. Met deze functie worden vries en koelwaren nog sneller op temperatuur gebracht. Handig als je bijvoorbeeld snel ijsblokjes nodig hebt of lekker koud frisdrank.
Precise Chef Cooling, behoud van smaak en textuur Het Precise Chef Cooling systeem zorgt ervoor dat de onafhankelijke koelsystemen in de koelkast en vriezer de ruimte gelijkmatig koelt. De isolatie behoud zijn temperatuur constant, ongeacht de temperatuur van buiten. Hierdoor blijven producten langer vers en sappig.
Twin Cooling Plus, tot twee keer langer vers Deze Samsung koelkast beschikt over het Twin Cooling Plus systeem. De temperatuur en de vochtigheidsgraad worden geoptimaliseerd in de koel- en vriesruimte via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor blijven voedingsmiddelen tot twee keer langer vers. Daarnaast zullen de geuren van de koelkast en vriezer zich niet mengen, waardoor er geen nare geurtjes ontstaan.
Rack & Shelf, bewaar flessen en meer Bewaar flessen nu op het flessenplateau in deze koel-vriescombinatie. Omdat het plateau een platte vorm heeft, kunnen er naast flessen ook andere producten op bewaard worden, zoals etenswaren of kleinere blikjes. Op deze manier ga je efficiënter met je ruimte om.
Water-en ijsdispenser en display In de linker deur van de koelkast, bevindt zicht een water-en ijsdispenser. Hiermee kun je gemakkelijk koud water of ijsblokjes pakken die je altijd tot je beschikking hebt. Het overige bedieningspaneel is aan de binnenkant verwerkt en vindt je bovenin de koelkast.
Kenmerken van de Samsung RS68A884CSL
 • SpaceMax – Twin Cooling Plus – Smart Conversion – Digital Inverter compressor – Water-en ijsdispenser – Power Cooling – Power Freezing -Precise Cooling – Metal Cooling Plate – Flessenplateau – Kleur zilver (glans) – No Frost systeem – Rack & Shelf
Inhoud van de Samsung Amerikaanse koelkast
 • Water-en ijsdispenser via wateraansluiting
 • 4 veiligheidsplateaus in de koelruimte
 • 5 deurvakken
 • 2 lades
 • 4 veiligheidsglas plateaus in de vriesruimte
 • 2 lades in de vriesruimte
 • eierrekje
 • Rack & Shelf, flessenplateau
Toevoegen aan vergelijken
9.9
Beste reviews 2 siemens kg39e8xba koel vriescombinatie

Siemens KG39E8XBA – Koel-vriescombinatie

Deze Siemens KG39E8XBA koelvriescombinatie beschikt over een energielabel B en is daarom zeer energiezuinig. In de koelkast bevinden zich 5 veiligheidsglas plateaus, waarvan er 4 uitschuifbaar zijn voor nog meer gemak. Bewaar flessen in het flessenrooster en bewaar groente, fruit, vlees en vis in de speciale hyperFresh laden. Breng producten snel op temperatuur met superVriezen of superKoelen en bewaar grotere vrieswaren zoals pizza’s of een taart in de bigBox lade.

Voordelen
 • 0°C zone voor vlees en vis
 • Uitschuifbare plateaus
 • superVriezen en superKoelen
Nadelen
 • Beschikt niet over No Frost

HyperFresh, betere zorg voor groente en fruit De HyperFresh-lade zorgt ervoor dat groente en fruit nog langer vers blijft. Dankzij de luchtvochtigheidsregelaar, worden je groenten en fruit in balans gehouden, waardoor het langer vers blijft. Dit geldt ook voor vlees en vis. Doordat de temperatuur in de lade lager is dan in de rest van de koelkast, kan vlees en vis tot wel 2 keer langer vers blijven. De temperatuur ligt circa 3° lager dan in de koelruimte.
LowFrost, minder ijsvorming Met de LowFrost functie, wordt er nu minder ijsvorming aangemaakt in het vriesruimte. Zodra er veel ijsvorming zich voordoet in de vriezer, verbruikt het direct ook meer energie en het is natuurlijk slechter voor je producten. Dankzij de LowFrost-technologie met speciale verdamper, ontstaat er minder ijsvorming en wordt het ontdooien makkelijker gemaakt.
Handig flessenrooster Het plaatsen van flessen in de koelkastdeur of op de plateaus kan af en toe voor wat onhandige situaties zorgen. Om deze reden zijn deze modellen uitgerust met het flessenrooster, een eenvoudige maar ideale oplossing voor het plaatsen van meerdere flessen in de koelruimte.
Schakelaar voor supervriezen en koelen Deze koel-vriescombinatie beschikt over een schakelaar op het bedieningspaneel om super snel te vriezen en te koelen. Dit is handig als je net gekochte producten snel om temperatuur wil brengen. Deze stand zorgt ervoor dat producten beter vers blijven, ook na het ontdooien.
easyAcces, eenvoudig plaatsen en uitnemen Deze koelkast beschikt over EasyAccess plateaus. De plateaus gemaakt van veiligheidsglas, kun je uitschuiven tot wel 12 centimeter. Op deze manier kan je gemakkelijker je producten plaatsen en uitnemen, zonder helemaal de koelkast in te duiken. Zelfs de producten die helemaal achterin de koelkast staan vergeet je daardoor niet. varioFreezing, uitneembare plateaus in het vriesgedeelte van de koel-vriescombinatie zit er een uitneembare glasplateau. Op deze manier bereik je gemakkelijker je producten en ben je flexibeler in de vriesruimte.
Kenmerken van de Siemens KG39E8XBA
 • Gescheiden temperatuursregeling – Alarm systeem – Veiligheidsglas plateaus – easyAccess plateaus – superKoelen – superVriezen – Flessenrooster – hyperFresh laden – LowFrost systeem – bigBox lade – varioFreezing – LED verlichting
Inhoud van de Siemens koelvriescombinatie
 • 5 Veiligheidsglas plateaus (2 in hoogte verstelbaar), waarvan 4 legplateaus uitschuifbaar
 • 1 grote deurvakken, 2 kleine deurvakken
 • Verchroomd flessenrooster
 • 3 transparante laden, waarvan 1 bigBox
 • 2 eiervakken meegeleverd
Toevoegen aan vergelijken
9.7
Onze keuze 3 bosch kge49aica koel vriescombinatie 1

Bosch KGE49AICA – Koel-vriescombinatie

Deze Bosch KGE49AICA koel-vriescombinatie beschikt over twee VitaFresh laden. Een 0°C zone voor vlees en vis en een groente en fruit lade. Berg flessen veilig op in het flessenrooster en bewaar grotere vrieswaren in de bigBox lade. Het bereik van producten wordt je gemakkelijker gemaakt dankzij de uitschuifbare easyAccess plateaus. Breng producten snel op temperatuur door middel van de supervriezen of superkoelen functie en de anti-fingerprint coating zorgt voor een vlekvrije deur.
Voordelen
 • 0°C zone voor vlees en vis
 • easyAccess plateaus
 • Superkoelen en vriezen
Nadelen
 • Niet te bedienen via een app
antiFingerprint, minder schoonmaken Deze vriezer beschikt over een antiFingerprint. Het hoogwaardige roestvrijstalen oppervlak van de deuren, zijn afgewerkt met een antifingerprint coating. Hierdoor zijn vingervlekken op je deur van de vriezer verleden tijd. Je hoeft het dus minder schoon te maken en het ziet er mooier uit.
Handig flessenrooster Het plaatsen van flessen in de koelkastdeur of op de plateaus kan af en toe voor wat onhandige situaties zorgen. Om deze reden zijn deze modellen uitgerust met het flessenrooster, een eenvoudige maar ideale oplossing voor het plaatsen van meerdere flessen in de koelruimte.
Schakelaar voor supervriezen en koelen Deze koel-vriescombinatie beschikt over een schakelaar op het bedieningspaneel om super snel te vriezen en te koelen. Dit is handig als je net gekochte producten snel om temperatuur wil brengen. Deze stand zorgt ervoor dat producten beter vers blijven, ook na het ontdooien.
LowFrost, minder ijsvorming Met de LowFrost functie, wordt er nu minder ijsvorming aangemaakt in het vriesruimte. Zodra er veel ijsvorming zich voordoet in de vriezer, verbruikt het direct ook meer energie en het is natuurlijk slechter voor je producten. Dankzij de LowFrost-technologie met speciale verdamper, ontstaat er minder ijsvorming en wordt het ontdooien makkelijker gemaakt.
Gescheiden temperatuurregeling De koel en vriesruimte hebben een eigen koelcirculatie. Deze temperaturen kunnen afzonderlijk en eenvoudig via een elektronische bediening worden geregeld. Op deze manier kun je de beste temperatuur instellen voor je koel-en vriesruimte en worden onderlinge geuroverdrachten voorkomen.
LED-verlichting, voor een beter overzicht De koelruimte is uitgerust met LED-verlichting. Door deze verlichting is de koelkast aan alle fronten gelijkmatig verlicht en raak je niet verblind door de hoeveelheid licht. Uiteraard zal het licht pas gaan schijnen als de koelkast is geopend. Op deze manier bespaar je weer energie.
Beste zorg voor groente, fruit vlees en vis De koelkast beschikt over 2 VitaFresh-lades. Een lade die een 0°C zone bevatten en geschikt zijn voor vlees en vis. De andere lade met luchtvochtigheidsregeling is geschikt voor groente & fruit. Het wordt tot 2°C gekoeld en blijft langer vers en vitaminerijk.
bigBox, bewaar grote producten In de vriesruimte bevindt zich een bigBox-lade. Deze lade is perfect voor het invriezen van grotere producten. Denk hierbij aan een stapel pizza’s, ijsdozen of een grote taart.
Kenmerken van de Bosch KGE49AICA
 • LowFrost systeem – LED verlichting – BigBox lade – VitaFresh lades + 0° zone – Gescheiden temperatuursregeling – Anti fingerprint coating – Vakantiemodus – Open deur alarm – EasyAccess veiligheidsglas plateaus – Deurscharnier rechts en verwisselbaar – Verstelbare voorpootjes – Flessenrooster – PowerVentilation – Openingshoek van 90°C – Supervriezen en koelen
Inhoud van de koel en vriesruimte
 • 5 Veiligheidsglas plateaus (2 in hoogte verstelbaar), waarvan 4 glasplateaus uitschuifbaar
 • 1 grote deurvakken, 3 kleine deurvakken
 • Verchroomd flessenrooster
 • 1 VitaFresh ?0°C?-lade: vis en vlees blijven langer vers.
 • 1 VitaFresh-lade op rails met luchtvochtigheidsregeling: groente en fruit blijven langer vers en vitaminerijk.
 • 3 transparante laden, waarvan 1 BigBox
 • 2x eiervak meegeleverd
Toevoegen aan vergelijken
9.6
4 samsung rs66a8101b1 amerikaanse koelkast

Samsung RS66A8101B1 – Amerikaanse koelkast

De Samsung RS66A8101B1/EF Amerikaanse koelkast beschikt over een ruimte van 641 liter dankzij SpaceMax, wat goed is voor bijna drie volle boodschappenwagens. Voor de koelruimte en vriesruimte zijn er aparte koelsystemen voor het bereiken van de optimale temperatuur en kan je producten sneller op temperatuur brengen door middel van de PowerCooling/Freezing functie. Heb je meer koelruimte nodig? stel dan de vriezer in als koelruimte via het Smart Conversion systeem. Ontdooien is bijna nooit meer nodig, vanwege het No Frost systeem.

Voordelen
 • TwinCooling Plus
 • No Frost systeem
 • Smart Conversion
Nadelen
 • De koelkast beschikt niet over een flessenrek
SpaceMax, grotere opslagruimte Met de SpaceMax Technology, beschik je nu over een nog grotere opslagruimte. Deze koelkast heeft maar liefst een inhoud va641 liter. Dit is omgerekend ongeveer drie winkelwagens vol boodschappen. De inhoud wordt groter, zonder dat de omvang van de koelkast toeneemt.
Snel koelen en vriezen Heb je net nieuwe producten gekocht en wil je die snel op temperatuur brengen? Kies dan voor de PowerCool of PowerFreeze functie. Met deze functie worden vries en koelwaren nog sneller op temperatuur gebracht. Handig als je bijvoorbeeld snel ijsblokjes nodig hebt of lekker koud frisdrank.
Digital inverter motor, stiller en zuiniger Deze Digital invert compressor is in tegenstelling tot conventionele compressoren energiezuiniger, stiller en behoud producten langer vers. Normaal gesproken beschikt een compressor uit een aan en uit patroon. Deze heeft 7 verschillende niveaus. De temperatuur blijft hierdoor constanter en slijt de compressor minder snel, waardoor het geluid beperkt blijft. Op deze compressor zit 10 jaar garantie.
Twin Cooling Plus, tot twee keer langer vers Deze Samsung koelkast beschikt over het Twin Cooling Plus systeem. De temperatuur en de vochtigheidsgraad worden geoptimaliseerd in de koel- en vriesruimte via twee gescheiden koelsystemen. Hierdoor blijven voedingsmiddelen tot twee keer langer vers. Daarnaast zullen de geuren van de koelkast en vriezer zich niet mengen, waardoor er geen nare geurtjes ontstaan.
Smart Conversion, nog meer gemak De Smart Conversion beschikt over 5 verschillende instellingen, die nog meer gemak meebrengen in huis. Met één van deze instellingen is het mogelijk om de vriezer te veranderen in een koelkast. Dit is handig als je meer ruimte nodig hebt om producten te koelen in plaats van in te vriezen. Wil je de vriezer schoonmaken? zet de vriezer dan gemakkelijk uit.
Bijna nooit meer ontdooien dankzij No Frost Het is nu bijna nooit meer nodig om zelf de vriezer te ontdooien. Door het No Frost systeem wordt het vocht uit het vriesgedeelte afgevoerd door een ventilatiesysteem. Op deze manier blijft de lucht droog, wat voorkomt dat er ijs aanslag aan de binnenkant van je apparaat, of op je eten komt. Omdat er geen ijs aanslag in de vriesruimte zit, bespaart dit direct energie en is het beter voor je vrieswaren.
Precise Chef Cooling, behoud van smaak en textuur Het Precise Chef Cooling systeem zorgt ervoor dat de onafhankelijke koelsystemen in de koelkast en vriezer de ruimte gelijkmatig koelt. De isolatie behoud zijn temperatuur constant, ongeacht de temperatuur van buiten. Hierdoor blijven producten langer vers en sappig.
LED-verlichting, voor een goed overzicht De gehele binnenkant van de koelkast wordt volledig verlicht door de LED-verlichting. Met deze verlichting kan je de koelkast makkelijk overzien en vind je sneller wat je nodig hebt. Omdat je precies weet waar iets staat, hoef je de deur niet lang open te laten staan, waardoor je automatisch energie bespaart.
Kenmerken van de RS66A8101B1/EF
 • SpaceMax – Twin Cooling Plus – No Frost systeem – PowerCooling – PowerFreezing – Smart Conversion – Digital inverter motor – 10 jaar garantie op de motor – MultiFlow systeem – Intern display – LED verlichting –
Inhoud van de Amerikaanse koelkast
 • 2 lades
 • 4 plateaus
 • 5 deurvakken
 • eierrek
 • 2 vrieslades
 • 4 plateaus in de vriezer
 • 2 deurvakken in de vriezer
Toevoegen aan vergelijken
9.2
5 chiq fbm260l koel vriescombinatie omkeerbare deuren 1

CHiQ FBM260L – Koel-vriescombinatie – Omkeerbare deuren

Deze CHIQ koelkasten FBM260L met vriezer combineert een vriezer en koelkast in één model en is een praktisch design voor iedere keuken. Deze koelkast heeft een vrijstaand design, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over ingewikkelde installaties. U kunt de deurscharnieren aan beide zijden monteren om de deur in de door u gekozen richting te kunnen openen. De CHiQ FBM260L koelkasten met vriesvak behoren tot de zeer efficiënte E energieklasse. Het beschikt over een klimaatklasse van N en ST. De CHIQ koelkast heeft een geluidsniveau van 39 dB.

Zorgenloze levering en retour nemen oude koelkast

Na bestelling krijgt u een SMS/Email van de vervoerder waar u zelf een bezorgdag kunt kiezen, vaak kan dit al de volgende dag. Hier kunt u ook extra services kiezen, zoals het meenemen van een oude koelkast (gratis) of voor levering zaterdag (+ € 7,-). Woont u in een appartement of flat, dan leveren wij tot 4 hoog zonder lift. Uiteraard moet uw trapgat wel groot genoeg zijn om veilig de koelkast omhoog te brengen. U ontvangt op de dag voor levering een SMS/Mail met track en trace en een tijdvak waarin de koelkast geleverd gaat worden.

Grote capaciteit van 260 liter

Neemt weinig ruimte in beslag, maar toch een ruime 260L opslagcapaciteit

Flexibel indeelbare compartimenten

Gecompimenteeerde gekoelde ruimtes voor het flexibel indelen van de koelkast.

Behoud versheid

Producten vers houden door ze te koelen.Met behoud van smaak en voedingswaarde

Low frost eenvoudig te reinigen

Doordat er geen barrières zijn van bijvoorbeeld een verdamper is het schoonmaken een fluitje van een cent.

Precieze temperatuurregeling

Precieze temperatuurcontrole, minder energie verbruik en milieuvriendelijker.

Laag geluidsniveau

Geen storende geluiden. Het geluid van deze koelkast in werking is slechts 39 db

Betere benutting van de ruimte

Het vriesvak kan worden aangepast met glazen leggers voor een betere benutting van de ruimte.

Toevoegen aan vergelijken
9.1
Best verkopend 6 bosch ksv36aidp vrijstaande koelkast 1

Bosch KSV36AIDP – vrijstaande koelkast

Met de anti-fingerprint coating op de deur van de Bosch KSV36AIDP koelkast , blijft de deur altijd vingervrij en ziet het er mooier uit. Pak gemakkelijk producten uit de koeling, dankzij de uitschuifbare easyAccess veiligheidsglas plateaus. Flessen kan je kwijt in het flessenrooster en groente en fruit blijft langer vers in de MultiBox-lade. Door de PowerVentilation blijft de temperatuur constant, wat zorgt voor een langere versheid van producten.
Voordelen
 • easyAccess plateaus
 • Antifingerprint
 • PowerVentilation
Nadelen
 • Beschikt niet over een 0°C zone voor vlees en vis
easyAcces, eenvoudig plaatsen en uitnemen Deze koelkast beschikt over EasyAccess plateaus. De plateaus gemaakt van veiligheidsglas, kun je uitschuiven tot wel 12 centimeter. Op deze manier kan je gemakkelijker je producten plaatsen en uitnemen, zonder helemaal de koelkast in te duiken. Zelfs de producten die helemaal achterin de koelkast staan vergeet je daardoor niet.
antiFingerprint, minder schoonmaken Deze vriezer beschikt over een antiFingerprint. Het hoogwaardige roestvrijstalen oppervlak van de deuren, zijn afgewerkt met een antifingerprint coating. Hierdoor zijn vingervlekken op je deur van de vriezer verleden tijd. Je hoeft het dus minder schoon te maken en het ziet er mooier uit.
PowerVentilation, constante temperatuur Om producten langer vers te houden, wordt er in deze koelkast gebruikt van PowerVentilation. Dit systeem zorgt ervoor dat temperaturen gelijk blijven in de koeling, waardoor producten beter en langer vers blijven. Super koelen Bescherm je producten met de Super-koelen functie. Wanneer dit is ingeschakeld, worden net gekochte voedingsmiddelen sneller gekoeld en tegelijkertijd voorkomt deze functie opwarming van de producten die al in de koelkast staan. De temperatuur kan snel verlaagd worden tot een max van 2 °. De functie schakelt na 6 uur uit, om energieverspilling te voorkomen.
MultiBox-lade, tot drie keer langere versheid De MultiBox-lade in deze koelkast is geschikt voor het bewaren van groente en fruit. De luchtvochtigheid wordt in deze laden goed afgesteld, waardoor groente en fruit tot drie keer langer vers blijft. Deze lade is uitgerust met gegolfde bodems, zodat het vocht minder snel in je etenswaar trekt.
Handig flessenrooster Het plaatsen van flessen in de koelkastdeur of op de plateaus kan af en toe voor wat onhandige situaties zorgen. Om deze reden zijn deze modellen uitgerust met het flessenrooster, een eenvoudige maar ideale oplossing voor het plaatsen van meerdere flessen in de koelruimte.
Functionaliteit voor het plaatsen De koelkast beschikt over een 90° openingshoek van de deur. Daardoor kan de koelkast tegen de muur/wand worden geplaatst. Op deze manier kan de koelkast voor alsnog geopend worden. Let wel op dat de koel-vriescombinatie een breedte heeft van 70 cm, waardoor hij door zijn omvang niet overal goed te plaatsen is.
Kenmerken van de Bosch KSV36AIDP
 • LED verlichting – MultiBox – PowerVentilation – 90°C openingshoek – superKoelen – Flessenrooster – Antifingerprint deur – EasyAccess plateaus – Draairichting links en verwisselbaar – verstelbare voorpootjes – Open deur alarm –
Inhoud van de koelkast
 • 7 Veiligheidsglas plateaus (4 in hoogte verstelbaar), waarvan 5 glasplateaus uitneembaar
 • 5 deurvakken, waarvan 1 met EasyLift Boter-/kaasvak
 • Verchroomd flessenrooster
 • 1 VitaFresh Plus-lade met luchtvochtigheidsregeling: groente en fruit blijven tot wel 2 keer langer vers en vitaminerijk.
 • 2x eiervak meegeleverd
Toevoegen aan vergelijken
9.5
7 samsung rb36t602csa vrijstaande koelkast

Samsung RB36T602CSA – vrijstaande koelkast

De Samsung RB36T602CSA is een vrijstaande koelkast met voldoende koel- en vriesruimte voor huishoudens van 3 of 4 personen. Het koelgedeelte van 251 liter ruim je dankzij de 3 deurvakken en 2 plateaus naar eigen wens in. Op het wijnplateau leg je al je favoriete flessen. Door het vlakke oppervlakte passen alle vormen flessen hierop. De koelkast beschikt daarnaast ook over een vriesruimte van 114 liter met 3 vrieslades. Dankzij het No Frost-systeem ontstaat er geen ijsvorming. Het is daarom niet nodig om het vriesgedeelte te ontdooien. Dat scheelt jou weer een vervelend klusje.
Toevoegen aan vergelijken
9.1
8 samsung rb34t605cb1

Samsung RB34T605CB1 – koel-vriescombinaties

De zwarte Samsung RB34T605CB1 heeft allerlei handige snufjes in huis om jouw boodschappen zo goed mogelijk te bewaren. De Optimal Fresh+ lade heeft 2 apart instelbare zones, zodat je zelf bepaalt of je meer ruimte voor gehakt of wortels maakt. Je kiest dan voor één of 2 temperaturen, zodat je zeker weet dat je vlees en groenten allebei de juiste temperatuur behouden. Je legt je mango's, druiven en bloemkool in de Humidity Fresh lade met instelbare luchtvochtigheid. Zo behouden je boodschappen hun vitamines en blijven ze langer vers. Dit alles doet de koelkast dankzij de inverter motor ook nog eens stil, zodat je geen last hebt van harde geluiden. Daarnaast betaal je met zijn C energieklasse weinig energiekosten per jaar.
Toevoegen aan vergelijken
9.1
9 veripart vpkk701 tafelmodel koelkast

Veripart VPKK701 – tafelmodel koelkast

De Veripart VPKK701 is een relatief energiezuinige tafelmodel koelkast. Je betaalt nog geen € 33,- per jaar aan energiekosten, waardoor je jouw boodschappen energiezuinig bewaart. De koelkast vul je met de boodschappen van 1 of 2 personen. Dankzij de luchtcirculatie maakt het niet uit waar je de vleeswaren of de pesto neerlegt. Het is boven in de koelkast even koud als onderin. De condensor is afgedekt, zodat hier geen stof op valt en jij minder tijd kwijt bent aan onderhoud. Met de verstelbare plateaus creëer je eenvoudig meer ruimte voor een flinke laagjestaart. Wanneer je 's avonds trek krijgt, zie je met de led verlichting gelijk waar de dipsauzen staan.
Toevoegen aan vergelijken
9
10 samsung rb34t672dww koel vriescombinatie

Samsung RB34T672DWW – koel-vriescombinatie

Ruimer vanbinnen SpaceMax™ Technologie Bewaar meer etenswaren in een koelkast met een grote capaciteit. De standaard buitendiepte van 600mm sluit perfect aan bij je keukenkastjes en aanrecht. De SpaceMax™-technologie met efficiënte isolatie zorgt voor dunnere wanden. Je hebt dus meer ruimte, zonder dat de koelkast uitsteekt ten opzichte van je aanrecht. Strak en stijlvol design Design Geef je keuken een stijlvolle look. De standaard diepte van 600 mm sluit perfect aan bij je keukenkasten. De koelkast heeft platte deuren en een strakke achterkant. De minimalistische binnenkant heeft een verborgen display, een plat flessenplateau en grijze vakken voor etenswaren. Nooit meer ontdooien No Frost Nooit meer tijd en energie verspillen aan het ontdooien van de koelkast. No Frost meet op basis van omgevingsfactoren wanneer het ontdooiproces moet worden gestart, wat ijsvorming voorkomt. Daarnaast wordt de beoogde temperatuur bijna twee keer zo snel bereikt, waardoor de koelkast ook nog langer meegaat. Snel koelen & vriezen Power Cool + Power Freeze Vertrouw op supersnelle koelprestaties. Met één druk op de knop blaast Power Cool intens koude lucht de koelkast binnen, om je boodschappen of favoriete drankjes snel af te koelen. Power Freeze verspreidt een stoot ijskoude lucht door de vriezer. Handig om eten in te vriezen, of om zelf ijs te maken. Flexibele ruimte om veel meer te bewaren Flessenplateau Maak efficiënt gebruik van je koelkastruimte met het multifunctionele flessenplateau. De platte vorm maakt het flessenplateau veelzijdig, want je kunt er ook andere producten op kwijt, zoals pizza’s en eieren. Meer plek in de deur Breed deurvak Bewaar grotere flessen (tot 2 liter) in de deur, zodat je geen plankruimte verspilt. In het bredere en diepere deurvak kun je grote flessen, pakken en andere drankverpakkingen opbergen. Stil & energiezuinig Samsung Digital Inverter Compressor Een stille, energiezuinige en milieuvriendelijke koelkast, die je ook een lagere energierekening oplevert! Reguliere compressors gaan alleen aan en uit. De Digital Inverter Compressor past echter automatisch zijn snelheid aan en koelt op 7 niveaus. Hij is daardoor zeer stil en produceert slechts 35dB. Eenvoudig schoon te maken achterkant Strakke achterkant Houd de achterkant van je koelkast eenvoudig schoon. De strakke achterkant is een gladde veiligheidscover voor de spoelen en kabels. De achterkant ziet er daardoor netjes uit, is makkelijk schoon te maken en extra stevig. Onderdelen worden beschermd tegen stoten en er dringt geen vuil binnen. Overal gelijkmatige koeling All-Around Cooling Perfect gekoelde etenswaren, overal in de koelkast. All Around Cooling koelt ieder deel van de koelkast gelijkmatig. Het systeem controleert de temperatuur voortdurend en laat koele lucht circuleren via slim geplaatste luchtgaten. Zo worden producten overal goed gekoeld en blijven ze verser.
Toevoegen aan vergelijken
8.9

Energieverbruik van een koelkast

Het energielabel is een beoordelingssysteem dat consumenten helpt om de meest zuinige apparaten te identificeren. De classificatie is gebaseerd op de energie-efficiëntie van een product en de impact ervan op het milieu.

koelkast energie-efficiëntie
Een koelkast voor elke behoefte: Een gids voor het kiezen van het juiste model
 • Een koelkast met energielabel A verbruikt ongeveer 110 kWh per jaar.
 • Een koelkast met energielabel B verbruikt ongeveer 130 kWh per jaar.
 • Een koelkast met energielabel C verbruikt ongeveer 158 kWh per jaar.
 • Een koelkast met energielabel D verbruikt ongeveer 195 kWh per jaar.
 • Een koelkast met energielabel E verbruikt ongeveer 230 kWh per jaar.
 • Een koelkast met energielabel F verbruikt ongeveer 254 kWh per jaar.

De meeste ijskasten zijn echter niet energiezuinig en verbruiken meer energie dan ze besparen. Daarom hebben veel mensen ervoor gekozen om een Energy Star gecertificeerde koelkast te kopen. Dit type koelkast verbruikt 20% minder energie dan andere modellen en kan u tot € 150 besparen op uw jaarlijkse elektriciteitsrekening. Energy Star-gecertificeerde koelkasten zijn doorgaans duurder dan standaardmodellen, maar leveren in de loop van de tijd aanzienlijke besparingen op doordat ze minder elektriciteit verbruiken..

Hoeveel kost de goedkoopste koelkast?

De goedkoopste koelkast die u op de markt kunt vinden, is meestal rond de € 200 – € 300.

Wat is het beste merk van een koelkast?

Er zijn vijf grote merken koelkasten: Liebherr, Samsung, Haier, Miele en Bosch. Alle vijf bieden een verscheidenheid aan modellen met verschillende functies.

De goedkoopste koelkast is meestal een model van Zanussi, Inventum of Beko, terwijl de duurste meestal een model van Haier, Samsung of LG is.

Haier: Haier heeft een grote verscheidenheid aan producten in verschillende prijsklassen, maar is niet zo bekend als Samsung.

Liebherr: Liebherr heeft een beperkt assortiment, maar staat bekend om zijn hoge kwaliteit en efficiënt ruimtegebruik.

Hoe koud moet een koelkast zijn?

De temperatuur in een koelkast moet tussen de 3-4 graden zijn. Dit is de optimale temperatuur om voedsel vers te houden en niet te bederven. Hou er rekening mee dat de temperatuur in de koelkast is niet overal gelijk is.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo beste 10

   Bezoek ook de beste keuze

   Beste 10
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index