10 Beste Smart-tv’s

Smart TV’s hebben apps en andere op internet gebaseerde functies. Verschillende merken hebben verschillende smart TV-besturingssystemen, zoals Samsung’s Tizen, LG’s WebOS, Philips’ Android en Sony’s Tizen.

Wat is een smart-tv?

Hoewel je niet kunt zien of een televisie slim is als hij uit staat, kan dit worden afgeleid door de afstandsbediening te bekijken. Smart TV’s hebben vaak een eigen knop op de afstandsbediening; enkele voorbeelden zijn Rakuten- of Netflix-knoppen. Het hebben van een specifieke knop maakt de tv echter niet automatisch slim, het betekent alleen dat hij toegang heeft tot smart tv-functies.

Een smart-tv is een televisie die verbinding maakt met internet. Enkele jaren geleden werden er verschillende namen gebruikt om naar deze tv’s te verwijzen. De meeste fabrikanten hebben sindsdien echter de term ‘smart TV’ aangenomen. Via een gebruiksvriendelijke interface en een internetverbinding biedt een smart-tv de hieronder beschreven extra functies.

De afgelopen jaren zijn interfaces nog belangrijker geworden. Vroeger waren er gedetailleerde menu’s met veel functies. Nu worden strakke ontwerpen met alleen de meest noodzakelijke functies gebruikt. Sommige huidige slimme tv-platforms plaatsen zelfs menu’s over het beeld op een waaierachtige manier of als een horizontale balk.

beste smart-tv
10 Beste Smart-tv's

Duurdere televisies hebben meer advertenties en menu’s die iets minder gebruiksvriendelijk zijn om te navigeren. Hoewel het misschien vreemd lijkt om commercials te zien op een apparaat waar je net veel geld aan hebt uitgegeven, is het aannemelijk dat deze tv’s nog meer zouden hebben gekost zonder de extra advertenties. Veel fabrikanten sluiten deals met bedrijven voor commerciële ruimte op hun apparaten – dankzij deze afspraken zijn zelfs betaalbare OLED-tv’s mogelijk.

Datamining is het verzamelen van persoonlijke informatie van mensen zonder hun toestemming. Dit kan worden bereikt door te observeren wat mensen kijken, of door de gegevens door te verkopen aan anderen. Bepaalde fabrikanten van televisies gebruiken deze methode om winst te maken; u kunt dit echter voorkomen door grondig onderzoek te doen naar de fabrikant of het model van uw tv. Als alternatief kunt u een niet-slimme televisie kiezen die uw gegevens niet aan anderen blootstelt.

Ontdek de smart tv bij:

Soorten Smart-tv’s

Smart-tv’s variëren in grootte en vorm. Voordat u er een kiest, moet u rekening houden met de schermtechnologie zoals LCD, LED, OLED en HDR. Let daarnaast op de verschillende poorten die de tv biedt. Als je meerdere apparaten op een smart-tv wilt aansluiten, zoals een settopbox, dvd-speler of meerdere consoles, heb je meerdere HDMI-poorten nodig. Daarnaast kunt u kiezen tussen High Definition Full HDMI

Elk tv-merk heeft zijn eigen unieke besturingssysteem. Hierdoor werkt elk merk tv anders en zijn er andere apps nodig. Het besturingssysteem van elke fabrikant zorgt er ook voor dat hun menuschermen er anders uitzien.

Het beeld kwaliteit van een smart-tv’s

De beste smart-tv’s hebben een geweldige beeldkwaliteit dankzij de krachtige computers en software in hun systemen. Meer onlangs is er veel belang gehecht aan de software en verwerkingskracht van televisiesystemen. Dit komt omdat ze een aanzienlijk effect hebben op de scherpte, helderheid en het contrast van beelden die op de tv worden weergegeven. Sommige tv’s analyseren zelfs verschillende beelden voordat ze worden verbeterd; dit kan de schaduwen op de afbeeldingen donkerder maken voor een dramatischer uiterlijk.

Een goede 4K-tv moet HDR10, HLG, Dolby Vision en HDR10+ ondersteunen. Dit zijn filmformaten die kleuren en contrasten aanzienlijk verbeteren. Verschillende schermtechnologieën hebben verschillende mogelijkheden als het gaat om contrast. Schermen met Led-panelen kunnen diepe zwarttinten creëren, maar slechts in beperkte mate. Dit bereiken ze door op bepaalde plekken de helderheid te verlagen. Aan de andere kant kunnen Oled-schermen specifieke delen van het scherm volledig afsluiten. Hierdoor kunnen ze echt zwarte kleuren en meer contrast creëren.

De resolutie van een scherm geeft het aantal pixels op het scherm aan. Meer pixels betekent meer details in afbeeldingen, dus schermen met een hogere resolutie tonen meer details op afbeeldingen. De schermresolutie is ook een belangrijke factor als je bedenkt hoe vloeiend bewegende beelden eruitzien zonder vervaging. Een hogere verversingssnelheid duidt op vloeiendere bewegingen zonder ruis.

De beste 10 smart-tv’s

De volgende 10 beste smart-tv’s bieden de beste waarde voor iedereen die op zoek is naar een geweldige prijs online. Deze smart-tv’s hebben superieure beoordelingen en zijn perfect voor iedereen die er een wil kopen.

1 philips the one 43pus8507 ambilight 2022 2

Philips The One (43PUS8507) – Ambilight (2022)

De Philips The One (43PUS8507) – Ambilight (2022) is een 4K televisie waarmee je naar scherpe en kleurrijke beelden kijkt. Dankzij de Ambilight techniek schijnt de tv licht in de kleur van het beeld op de muur achter het toestel. Dit resulteert in een meeslepende kijkbeleving en meer rust voor je ogen. Je geniet van sterke contrasten en sprekende kleuren, dankzij het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning. Zo spatten de kleuren van de regenboog van het beeldscherm af, en komen sprankelende sterren in een sterrenhemel beter tot hun recht. De P5 processor verbetert het beeld van elke bron. Hierdoor geniet je altijd van de best mogelijke beeldkwaliteit. Via het Android smart platform heb je toegang tot een groot aanbod aan apps in een overzichtelijk menu. Zo stream je gemakkelijk je favoriete films op Netflix en beluister je muziek via Spotify.
Toevoegen aan vergelijken
9.8
2 philips 32pfs6906 ambilight

Philips 32PFS6906 – 32 inch – Full HD

De Philips 32PFS6906 – Ambilight is een compacte televisie waarmee je gemakkelijk van je favoriete films en series geniet. Het Android smart platform biedt toegang tot apps als Netflix, Amazon Prime Video en YouTube. Dankzij de sneltoetsen op de afstandsbediening open je deze apps met één druk op de knop en bekijk je in een handomdraai je favoriete serie. De full hd resolutie zorgt ervoor dat op dit kleinere scherm alle details scherp in beeld komen. Zo zie je ook alles wat er op de achtergrond van de serie gebeurt. Het 3-zijdige Ambilight maakt je kijkbeleving nog sfeervoller. Deze techniek verlicht de muur achter je tv in de kleuren van wat je kijkt. Dat is rustiger voor je ogen en maakt programma's, films of series nog meeslepender.
Toevoegen aan vergelijken
9.1
3 sony bravia xr 55a75kp 4k oled 2022 1

Sony Bravia XR-55A75KP – 4K OLED (2022)

Met de Sony Bravia OLED XR-55A75KP (2022) komen je favoriete films, series en games levensecht in beeld. Het OLED scherm bestaat uit miljoenen pixels die individueel oplichten of dimmen. Hierdoor geeft de tv heel precies kleuren weer en zijn zwarte delen van het beeld écht zwart. In combinatie met het brede kleurbereik van het 10 bit scherm zorgt dit voor een realistische kleurweergave. Zo zie je elk kleurdetail in de oceaan tijdens een natuurdocumentaire, of in de schaduwen bij een spannende actiefilm. De slimme XR processor van Sony verbetert het beeld van alles wat je kijkt. Zo herkent hij het centrale object in beeld en maakt hij deze nog scherper. Hierdoor springt je favoriete acteur of actrice echt in het oog tijdens een film. Weet je even niet meer wat je moet kijken? Via het Google TV smart menu vind je streaming apps als Netflix, YouTube en Amazon Prime Video. Zo kijk je meteen weer een nieuwe serie.Game je graag en heb je een PlayStation 5? Dan biedt deze tv handige extra functies die het gamen nog vloeiender maken. Wanneer je je spelcomputer aansluit met een hdmi 2.1 kabel, profiteer je van beeld met de 4K resolutie en 100 hertz verversingssnelheid. Zo komen al je games vloeiend en haarscherp in beeld. Druk je een knop op je controller in, dan zie je slechts 8,5 milliseconden later de reactie op het scherm. Deze lage input lag zorgt ervoor dat je tegenstander je nooit een stapje voor is.
Toevoegen aan vergelijken
9.4
4 samsung neo qled 55qn85b 2022

Samsung Neo QLED 55QN85B

Met de Samsung Neo QLED 55QN85B (2022) bekijk je al jouw favoriete content op een kleurrijk beeld. De televisie heeft een dun ontwerp van 27 millimeter. Door de Neo QLED techniek bestaat het beeldscherm uit duizenden lampjes die individueel dimmen en oplichten. Hierdoor worden donkere en lichte delen nauwkeurig weergegeven. In combinatie met het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning, zie je hierdoor kleurrijke beelden met hoge contrasten. Zo zijn er niet zeven kleuren in een regenboog, maar tientallen kleurtinten. Dankzij de Neo AI Quantum Processor 4K past je tv beelden van mindere kwaliteit aan naar een 4K resolutie. Hierdoor geniet je van haarscherp beeld tijdens het kijken van je favoriete content. Door Dolby Atmos wordt het geluid naar het plafond gestuurd, waardoor het lijkt alsof je middenin de actie zit. Zo hoor je een vliegtuig uit een film letterlijk boven je vliegen. Dankzij het Tizen smart platform scrol je gemakkelijk door het aanbod van apps als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. De Solarcell One Remote afstandsbediening laadt zichzelf op met kunst- en daglicht, waardoor je geen batterijen meer hoeft te kopen. Object Tracking Sound+ zorgt voor een ruimtelijke geluidsweergave. Dankzij deze techniek volgt het geluid de bewegingen van het beeld, zodat scènes realistischer klinken. Beschik je over een Samsung soundbar of wil je die bij de tv kopen? Dan zorgt de Q-Symphony techniek ervoor dat de soundbar het geluid van de tv niet volledig overneemt. In plaats daarvan hoor je de speakers van beide apparaten, wat zorgt voor een dynamisch en kamervullend geluid.
Toevoegen aan vergelijken
8.8
5 tcl qled 43c635 2022

TCL QLED 43C635

Op de TCL QLED 43C635 bekijk je heldere en kleurrijke beelden in een 4K UHD resolutie. Het beeldscherm is voorzien van een quantum dot laag, die bestaat uit nanokristallen. Deze kristallen verhogen de helderheid en het kleurbereik van de televisie. Zo zijn de kleuren van een papegaai in een natuurdocumentaire extra kleurrijk en oogt een sterrenhemel extra fel. Dankzij de lage input lag heb jij nauwelijks last van vertraging tussen de controller en de tv. Hierdoor zijn je tegenstanders je nooit een stap voor tijdens het spelen. Op het Google TV smart platform scrol je gemakkelijk door je favoriete apps als Netflix en Disney+. Dankzij Google Assistant navigeer je door het smart platform met spraakopdrachten.
Toevoegen aan vergelijken
8.7
6 toshiba 43ua2063

Toshiba 43UA2063

Met de Toshiba 43UA2063 bekijk je scherpe en contrastrijke beelden. Dankzij de 4K resolutie van deze televisie zijn ook de kleinere details duidelijk in beeld, zoals de individuele stenen op een kiezelstrand of de dramatische tranen van je lievelingsactrice. Ook is de tv uitgerust met Dolby Vision en HDR10 ondersteuning. Hierdoor geniet je van de beste kleurweergave en realistische, contrastrijke beelden in Dolby Vision ondersteunende content van bijvoorbeeld Netflix. Je opent Netflix en andere apps gemakkelijk in het uitgebreide Android smart tv platform. Luister muziek op Spotify, dans met YouTube of wordt nostalgisch met Disney+. Dankzij de de 4 hdmi ingangen is het continu wisselen van kabels verleden tijd. Je sluit al je randapparatuur tegelijkertijd aan zoals je soundbar, spelcomputer of blu-ray speler.
Toevoegen aan vergelijken
8.5
7 lg oled65c16la

LG C1 OLED65C16LA

Met de LG OLED65C16LA komt alles wat je kijkt levensecht in beeld. Deze 4K tv heeft een milieu- en oogvriendelijk OLED scherm, waardoor miljoenen pixels individueel kleuren produceren, oplichten of zichzelf helemaal uitschakelen. Op die manier bekijk je beelden met een krachtig contrast en veel subtiele kleurtinten. Zo zie je elk detail in schaduwen, terwijl zwarte beelden écht zwart zijn. Dankzij de slimme a9 Gen4 processor is het beeld extra gedetailleerd en vloeiend. Zo heb je nooit last van schokkerige beelden tijdens een voetbalwedstrijd of spannende film. De processor zorgt er ook voor dat je eenvoudig en snel door het smart menu navigeert. In het WebOS smart menu zie je live televisie, apps en je aangesloten apparaten overzichtelijk samen. Daarmee bekijk je in een handomdraai precies wat je wilt zien.De lage input lag, krachtige processor en de hdmi 2.1 poorten maken deze OLED tv ook zeer geschikt voor gamers. Zo weet je zeker dat je geen last hebt van vertraging tussen de knoppen die je indrukt op je controller en de actie op het scherm. De hdmi 2.1 ingangen ondersteunen 4K beelden met 100 hertz en verschillende technieken die handig zijn voor gamers. Zo zorgt de Variable Refresh Rate ondersteuning ervoor dat games extra vloeiend ogen en minder gevoelig zijn voor beeldfouten.
Toevoegen aan vergelijken
8.9
8 philips the one 50pus8506 ambilight 1

Philips The One (50PUS8506) – Ambilight

De Philips The One (50PUS8506) – Ambilight is een 4K tv waarmee je ontspannen naar scherpe en natuurgetrouwe beelden kijkt. Dankzij de Ambilight techniek schijnt de tv licht in de kleur van het beeld op de muur achter het toestel. Dat zorgt voor rust aan je ogen en een grotere kijkbeleving. Dankzij het 10 bit paneel en HDR ondersteuning, waaronder HDR10 en Dolby Vision, heeft deze televisie sterke contrasten en een rijke kleurweergave. Zo zijn donkere scènes goed zichtbaar en zie je bijvoorbeeld subtiele tinten in een groen grasveld. De P5 processor verbetert het beeld van elke bron, zodat je altijd de best mogelijke beeldkwaliteit bekijkt. Via het Android smart platform heb je toegang tot een groot aanbod aan apps in een overzichtelijk menu. Zo stream je gemakkelijk je favoriete films en series.
Toevoegen aan vergelijken
8.8
9 lg c1 oled55c16la 55 inch 4k oled 2021 1

LG C1 OLED55C16LA – 55 inch – 4K OLED – 2021

De LG C1 55 inch OLED TV is een lust voor het oog. De zelfoplichtende pixels in de LG OLED55C16LA zorgen voor een werkelijk spectaculaire beeldkwaliteit en een hele reeks design mogelijkheden, terwijl de nieuwste geavanceerde technologieën helpen om een ongekend niveau van verwondering te bieden. Dit is alles wat je leuk vindt aan tv – op alle manieren beter.
Wat maakt OLED anders dan al het andere? Het antwoord is zelfoplichtende pixels. Een zelfoplichtende displaytechnologie die het verschil maakt voor je kijkervaring. In tegenstelling tot led-tv’s die beperkt worden door backlight-technologie, zijn LG OLED-tv’s in staat tot extreem realisme en unieke designs.
Zelfoplichtende pixels 100 miljoen redenen om van OLED te houden. Als het op beeldkwaliteit aankomt, verslaat OLED LED op alle punten. Dat komt omdat OLED miljoenen zelfoplichtende pixels heeft die perfect zwart en nauwkeurige kleuren produceren. Het resultaat is een kijkervaring als geen ander.
Thuisbasis van al je favorieten Toegang tot Disney+, de Apple TV-app, Netflix. Kies uit de nieuwste films, tv-shows, documentaires en live sport en meer, je vindt ze allemaal hier op één plek. Dolby Vision IQ en Dolby Atmos Een transformerende tv-ervaring. Dolby Vision IQ past op intelligente wijze de beeldinstellingen aan op basis van de inhoud en de omgeving, terwijl Dolby Atmos multidimensionaal surround-geluid levert – een krachtige combinatie die adembenemende cinematografische resultaten oplevert.
Filmmaker mode De visie van de regisseur tot leven gebracht. Filmmaker mode schakelt het afvlakken van bewegingen uit met behoud van de originele beeldverhoudingen, kleuren en beeldsnelheden. Hiermee wordt de oorspronkelijke visie van de regisseur nauwkeurig weergegeven, zodat je de film beleeft zoals hij bedoeld was.
HDR 10 Pro Geniet er ten volle van. LG’s eigen dynamisch bereik-technologie, HDR 10 Pro, past de helderheid aan om kleuren te verbeteren, elk klein detail te onthullen, en levensechte helderheid te brengen in elk beeld – het versterkt ook reguliere HDR-content. Nu zullen al je favoriete films en programma’s van begin tot eind levendiger en helderder zijn.
OLED Gaming Het is game over voor de concurrentie. LG OLED TV geeft je een voorsprong met een snelle respons, de nieuwste gamefuncties en een 120Hz-scherm voor een vloeiende game-ervaring. Dit is de ultieme tv voor je gaming setup.
Partnerships met leiders uit de gamingindustrie Een onverslaanbare combinatie. LG blijft samenwerken met toonaangevende bedrijven om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke gaming-ervaring krijgt. We zijn een samenwerking aangegaan met NVIDIA en AMD om LG OLED TV de enige G-SYNC en AMD FreeSync Premium gecertificeerde tv te maken. We werken ook samen met AMD FreeSync. Bovendien hebben we onze krachten gebundeld met Xbox om het volledige potentieel van next-gen gaming te ontketenen, door de officiële tv-partner te worden van de Xbox Series X-console. Combineer dit alles met de verbluffende beeldkwaliteit en ultrasnelle responstijden van OLED en je haalt gegarandeerd het maximale uit je games, elke keer dat je speelt.
De nieuwste gamingspecificaties Speel op het hoogste niveau. LG OLED TV’s hebben een reactietijd van 1 ms, terwijl de ondersteuning voor VRR, ALLM en eARC voldoet aan de nieuwste HDMI 2.1-specificaties. Deze functies maken snel bewegende inhoud in hogere resolutie en vloeiende, gesynchroniseerde graphics mogelijk, waardoor je een levensechte ervaring krijgt en meer kans hebt om te winnen.
Game Optimizer Ongekende niveaus van controle. Game Optimizer brengt al je spelinstellingen op één plek. Het beeld wordt automatisch aangepast om de graphics te optimaliseren, ongeacht het type spel dat je speelt. Je kunt ook zowel NVIDIA G-SYNC- als AMD FreeSync-technologieën inschakelen, zodat al je games helderder en vloeiender zijn met minder vertraging, haperen en tearing. OLED Motion Pro Je hebt nog nooit zo’n beweging gezien. Geavanceerde motion handling-technologie
Toevoegen aan vergelijken
8.9
10 samsung qled 55q80b 2022

Samsung QLED 55Q80A

Met de Samsung QLED 55Q80B bekijk je je favoriete content met kleur- en contrastrijke beelden. Door het QLED scherm beschikt de tv over een rijke kleurweergave en een hoge helderheid. Zo onderscheid je meer kleurtinten in bijvoorbeeld een gras- of wolkenveld. Door de full array local dimming zijn donkere beelden echt donker en heldere beelden echt helder. Hierdoor zit er een groot verschil tussen licht en donker en hebben beelden een krachtiger contrast. In combinatie met het 10 bit paneel en de HDR ondersteuning, zie je hierdoor kleurrijke beelden met hoge contrasten. Het beeld van de tv past zich door Adaptive Picture aan aan de omgeving. Zo verandert de tv bijvoorbeeld de helderheid wanneer de tv in een verlichte ruimte staat. Hierdoor heb je geen last van vervelende reflecties op je beeldscherm. De AI Quantum Processor 4K verbetert beeldbronnen van mindere kwaliteit naar 4K resolutie. Zo geniet je altijd van haarscherp beeld. Op het Tizen smart platform navigeer je gemakkelijk door apps als Netflix, Amazon Prime en Disney+. Dankzij Object Tracking Sound komt er ook geluid uit de bovenkant van je tv. Het geluid volgt de beweging van objecten in het beeld. Rijdt er een auto van links naar rechts in het beeld? Dan maakt het geluid diezelfde beweging. Door Dolby Atmos wordt het geluid ook naar het plafond gestuurd. Hierdoor lijkt het net alsof je middenin de actie zit. Adaptive Sound past de geluidsweergave aan op omgevingsgeluiden. Is er iemand aan het stofzuigen? Dan past de tv automatisch het geluid aan, zodat jij de nieuwslezer gewoon kan verstaan. SpaceFit Sound zorgt ervoor dat het geluid zich aanpast op weerkaatsingen van de inrichting in jouw kamer. Zo weet je zeker dat je het best mogelijke geluid uit de tv hoort voor jouw omgeving.
Toevoegen aan vergelijken
9.1

Smart TV-besturingssysteem

Smartphones, computers en televisies gebruiken allemaal besturingssystemen die vergelijkbaar zijn met Android, iOS, macOS en Windows. Deze systemen vormen de basis voor hun respectievelijke interfaces, app stores en andere slimme functies.

Bij het kiezen van een smart tv moet je goed nadenken over welk besturingssysteem je voorkeur heeft. De meest voorkomende systemen zijn Google TV, WebOS, Android TV en Tizen. Alleen nieuwere televisies van Sony en Philips hebben Google TV; andere merken kunnen andere systemen aanbieden.

Tizen en WebOS zijn veel eenvoudiger dan Google-platforms. Ze hebben veel voordelen en slechts een paar nadelen. Een nadeel is dat ze minder apps hebben dan Google. Schakelen tussen aangesloten apparaten gaat echter sneller met deze twee platforms.

WebOS beschikt over minder apps en streamingdiensten zoals Apple TV, Amazon Prime , Disney+ en Spotify. U kunt echter apps downloaden zonder een account aan te maken.

Smart tv apps

Smart TV’s onderscheiden zich van gewone TV’s met apps. Met deze apps kunnen gebruikers inhoud van internet bekijken, zoals Netflix en YouTube. Het is belangrijk om te onderzoeken welke apps beschikbaar zijn op de smart tv die je wilt kopen.

Beste merk smart tv

De bekendste merken in België voor smart TV’s zijn Sony, Philips, LG en Samsung. Dit zijn de topmerken voor smart-tv’s. Mid-range tv’s hebben veel goede merken, waaronder Toshiba, Lenco, Panasonic, Hisense en TCL.

De grootte van je tv-scherm wordt bepaald door de afstand tussen jou en de tv. De gemiddelde persoon vindt een comfortabele kijkafstand wanneer deze 2,4 keer de diagonale lengte van de televisie in centimeters is. Bijgevolg zijn tv’s meestal het grootst wanneer ze het verst van de kijker zijn geplaatst.

Als alternatief kun je de afstand in centimeters van de bank tot waar je de tv wilt plaatsen meten en dat delen door 2,4. Om centimeters om te rekenen naar inches, kun je de gemeten afstand delen door 6.

Smart Tv’s zijn ideaal voor mensen die via hun televisie programma’s en films op internet willen kijken. Hiermee kunnen mensen muziek streamen en Netflix-series kijken op een groter scherm dan de meeste computers. Hoewel sommige computers verbinding kunnen maken met internet, is een Smart TV nog steeds een betere optie.

Tags:

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo beste 10

   Bezoek ook de beste keuze

   Beste 10
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index