10 Beste petroleumkachels

Om geld te besparen op gas en elektriciteit, gebruiken veel mensen een petroleumkachel om hun huis te verwarmen. Dit komt vooral omdat de prijs van gas hoger is dan normaal.

Er zijn veel verschillende soorten petroleumkachels, deze worden uitgelegd in het artikel dat u hier kunt lezen. Deze kachels gebruiken gezuiverde petroleum of kerosine en zijn vaak mobiel en zeer zuinig. Ze kunnen een hoog rendement behalen en vormen de basis van de meeste petroleumkachels.

Soorten petroleumkachels

Twee verschillende soorten petroleumkachels zijn de kous- wiekkachels en de laserkachels. Ze gebruiken allebei gezuiverde petroleum, maar ze werken anders. Een laserkachel kan worden gebruikt met een stroomaansluiting en een timer en thermostaat.

Beide petroleumkachels hebben voor- en nadelen. U moet zorgvuldig overwegen welke het meest kosteneffectief en efficiënt is voor uw behoeften.

Voordelen van petroleumkachel

Een petroleumkachel verbruikt minimaal energie en is zeer energiezuinig. Ze verwarmen ook heel snel kamers; het is mogelijk om er een op te starten en de kamer binnen enkele minuten te verwarmen. Na het aanzetten van een elektrische kachel merk je een paar minuten later dat het reeds warmer word in de kamer. In slechts 20 minuten wordt deze kamer verwarmd met aanzienlijk minder geld dan traditionele centrale verwarming.

Een elektrische petroleumkachel zorgt voor extra comfort in een ruimte. Alle kachels hebben een vorstbeveiliging. Enkele petroleumkachels hebben een timer en thermostaat, wat handig kan zijn. Met een timer kun je de verwarming zo instellen dat deze op een bepaald tijdstip uitgaat. Daarnaast kun je een thermostaat gebruiken om te weten wanneer een kamer de gewenste temperatuur bereikt.

petroleumkachel
10 Beste petroleumkachels

Hoe werkt een petroleumkachel

Een verrassend aantal mensen gebruikt nog steeds petroleumkachels in hun huizen. Deze kachels gebruiken petroleum als brandstof en is zeer eenvoudig te bedienen. Een kousachtige wiek, een kous genaamd, is aanwezig. De onderkant van de kous wordt gedompeld in een petroleumcontainer. Petroleum wordt tot aan de bovenkant van de mond gezogen, waar het wordt verbrand. Sommige modellen hebben een tweede verbrandingskamer. Door restgassen te mengen met zuurstof en het mengsel aan te steken, zorgt een petroleumkachel voor veel warmte.

Verschillende modellen gebruiken een metalen buitencilinder samen met een binnencilinder als onderdeel van hun ontwerp. De mond van de kachel wordt tussen deze twee cilinders geplaatst. De onderkant van de kachel laat lucht binnen voor een perfecte verbranding. Dit voorkomt dat er overmatige ruimtewarmte en gassen worden geproduceerd.

Is een petroleumkachel veilig?

Een petroleumkachel is opmerkelijk veilig door volledige verbranding bij voldoende zuurstof. Bovendien hebben petroleumkachels veiligheidsvoorzieningen; de lont of lont dooft wanneer het zuurstofgehalte van de kamer te laag wordt. Even vermelden dat zeer oude modellen mogelijk niet de nieuwste functies hebben of verouderd zijn. Als gevolg hiervan kunnen deze kachels aanzienlijk lager presteren dan verwacht.

Goedkoop verwarmen

Een effectieve en goedkope manier om snel een paar kamers in uw huis te verwarmen, is door een verwarming op petroleumbasis te gebruiken. De beste petroleumkachels worden specifiek aanbevolen omdat ze goedkoop en efficiënt zijn. Ze werken door de verbranding van gezuiverde petroleum, waardoor de ruimte snel en efficiënt wordt verwarmd. Als alternatief zou een elektrische convectorverwarming duurder zijn en langer duren om een ​​kamer te verwarmen.

De beste petroleumkachel

Voordat u een petroleumkachel aanschaft, is het belangrijk om de totale kosten in overweging te nemen. Sommige zijn betaalbaarder dan andere, maar ze vereisen allemaal een eerste uitgave van geld. Om de beste waarde te vinden, hebben we een lijst samengesteld met de top 10 beste petroleumkachels. We hebben deze lijst gemaakt door de kosten, bruikbaarheid en klantbeoordelingen van elke kachel te onderzoeken.

Beste reviews 1 zibro laserkachel lc dx 32 tot 120 m

Laserkachel Zibro LC-DX 32 tot 120 m³

De Zibro LC-DX 32 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden.
Groot voordeel van de Zibro LC-DX 32 Laserkachel is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem!
De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof.
De kachel voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen volgens de NF / TUV GS normen
-Verwarmingscapaciteit min. 20 m²
-Verwarmingscapaciteit max. 48 m²
-Verwarmingscapaciteit max. 50 m³
-Verwarmingscapaciteit max. 120 m³
-Verwarmingsfunctie min. 800 W
-Verwarmingsfunctie max. 3000 W
-Brandstofverbruik min. 0.083 l/u
-Brandstofverbruik max. 0.323 l/u
Toevoegen aan vergelijken
9.6
2 zibro ff v30 t gevelkachel petroleumkachel 125 m

Zibro FF-V30 T Petroleumkachel

De Zibro FF 30 T gevel-petroleumkachel geeft veel warmte, en geen nare geurtjes. Deze gevelkachel is een zeer zuinige vaste kachel, met een hoog rendement van bijna 95%!

Ook levert de Zibro FF 30 T een hoge warmtecapaciteit dankzij het ingenieuze pijp-in-pijpsysteem. Via één smalle afvoer (Ø 8 cm) door de buitenmuur wordt continu zuivere lucht van buiten aangetrokken. Deze koude lucht wordt langs de warme afvoerbuis gevoerd en zodoende alvast voorverwarmd. Hierdoor is er minder energie nodig om de lucht uiteindelijk te verwarmen. Extra ventilatie is hierdoor niet noodzakelijk. Verder is deze kachel voorzien van een antivriesstand, spaarstand, dagtimer, Fuzzy Logic en weektimer. Gevelkachels van Zibro, gezellige haarden met modern comfort!
Installatie:
Let op! Deze kachel dient op een juiste manier aangesloten te worden. U kunt dit zelf doen met de bijgeleverde materialen i.c.m. de handleiding. Het kan zijn dat u hiervoor toch nog professionele hulp dient in te schakelen van een installatiebedrijf. De eventuele kosten hiervoor zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Aanbevolen brandstof: Firelux.

 • Bewegingssensor
 • Kinderslot
 • Flame detection system
 • Temperatuursensor
 • Oververhittings beschermer
 • CE gekeurd
 • Veiligheidsstop
 • Weektimer
 • Boosterstart
 • Ecosysteem (+ 8%)
 • Geur reductiesysteem
 • Fuzzy logic
 • Ingebouwde ventilator
 • Regelbare vlamhoogte
 • Vorstbeveiliging
 • Digitale display
 • Spaarfunctie
 • EAN: 8713508739311
 • Afmetingen: 460x300x540 mm
 • Gewicht: 15 kg
 • Verplaatsbaar: Nee
 • Afvoer nodig: Ja
 • Max. capaciteit m²: 60 m²
 • Min. capaciteit m²: 40 m²
 • Max. capaciteit m³: 125 m³
 • Min. capaciteit m³: 100 m³
 • Max. capaciteit Watt: 3000 Watt
 • Min. capaciteit Watt: 1020 Watt
 • Max. verbruik brandstof: 0.339 l/u
 • Min. verbruik brandstof: 0,115 l/u
 • Max. brandtijd per tank: 53 uur
 • Min. brandtijd per tank: 15.6 uur
 • Max. temperatuur instelling: 28°C
 • Min. temperatuur instelling: 6°C
 • Tankinhoud: 5.3 liter
 • Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Nee
 • Stroomverbruik (bij opstart): 260 Watt
 • Stroomverbruik (continu): 31 Watt
 • Garantie: 2 jaar
Omdat ze zo gemakkelijk en gericht inzetbaar zijn, worden Zibro kachels tegenwoordig veel gebruikt als bijverwarming naast of in plaats van de centrale verwarming. Maar het is natuurlijk ook een ideale oplossing voor ruimtes zonder centrale verwarming. U heeft namelijk geen afvoer* en geen leidingen nodig en hoeft enkel te zorgen voor voldoende ventilatie.
Sfeervol en energiezuinig
Zibro kachels zijn eenvoudig te bedienen en verwarmen precies de ruimte waar u het behaaglijk wilt hebben. Bovendien zetten ze alle brandstof om in warmte, zodat er geen kostbare energie verloren gaat. Op die manier beperkt u natuurlijk ook de CO2-uitstoot en draagt u vanzelf bij tot het behoud van het milieu. Met de aangename stralingswarmte verhoogt u de sfeer in huis terwijl u uw maandelijkse kosten drukt door uw energieverbruik aanzienlijk te verlagen.
Veiligheid voor alles
Al onze kachels zijn getest door erkende keuringsinstituten en voorzien van het CE-keur. Ze hebben een noodstop, een omvalbeveiliging en slaan ook automatisch af wanneer er te weinig geventileerd wordt. Verder is Zibro een uiterst duurzame keuze. U krijgt op alle modellen maar liefst 4 jaar garantie. De praktijk leert echter dat u gemakkelijk 15 tot 20 jaar plezier kunt hebben van uw Zibro.
Toevoegen aan vergelijken
9.6
3 qlima petroleumkachel r 7227 s tc 2

Qlima petroleumkachel R 7227 S TC-2

Deze verplaatsbare kachel van Qlima is uitgerust met vonkontsteking, een praktisch en snel systeem om wachttijden bij het inschakelen tot een minimum te beperken: met één druk op de knop begint hij snel en geleidelijk te verwarmen, wat een aangenaam gevoel van warmte en comfort geeft.
Dankzij de veiligheidssystemen tegen kantelen en oververhitting is het gebruik 100% veilig. En met een tank van 4,2 liter kan deze kachel een verwarmingsautonomie van maximaal 15 uur bieden.
Toevoegen aan vergelijken
9.1
4 qlima r 8128s c 2 kachel 28 kw 105 m

Qlima R 8128S C-2 kachel 2.8 kW 105 m³

Deze Qlima R 8128S C-2 dubbelglasbrander is bijzonder compact, licht van gewicht en zeer eenvoudig te bedienen. Een stopcontact of lucifers zijn niet nodig. Met één druk op de knop wordt de kachel ontstoken.

De R 8128S C-2 beschikt over een dubbelglasverbrandingssysteem waardoor de kachel razendsnel op temperatuur is. Bovendien is deze kachel voorzien van een CO2-functie en heeft de kous een extra lange levensduur. Met de veiligheidsstop, omvalbeveiliging en safe top is de R 8128S C-2 ook nog eens zeer veilig.

De kachel is uitgerust met een modern vonkontstekingssysteem (spark ignition). Het mechanisme is bijzonder duurzaam waardoor deze geen onderhoud vergt. Daarnaast wordt de kachel razendsnel ontstoken.

De dubbelglasbanders van Qlima, altijd een bron van behaaglijkheid!

 • Omvalbeveiliging
 • Safetop
 • Clean grip dop (schone handen dop)
 • Type: dubbelbrander
 • Verwarmingscapaciteit: 2.8 kW
 • Afmetingen: HxBxD 51x46x30 cm
 • Gewicht: 8.7 kg
 • Verplaatsbaar: Ja
 • Afvoer nodig: Nee
 • Min. capaciteit m²: 18 m²
 • Max. capaciteit m²: 42 m²
 • Min. capaciteit m³: 50 m³
 • Max. capaciteit m³: 105 m³
 • Max. verbruik brandstof: 0.297 l/u
 • Min. verbruik brandstof: 0.26 l/u
 • Max. brandtijd per tank: 17.5 uur
 • Tankinhoud: 5.2 liter
 • Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Ja
 • Stroomverbruik (bij opstart): Geen, alleen batterijen nodig voor ontsteking
 • Stroomverbruik (continu): Geen
 • Kous type: Qlima kous type O
 • Gratis transportdop: Nee
 • Gratis brandstof hevelpomp: Ja
 • Garantie: 4 jaar
Toevoegen aan vergelijken
8.5
5 qlima sre 3531 tc 2 ventilator laserheater

Qlima SRE 3531 TC-2 – Petroleumkachel

Qlima SRE 3531 TC-2. Soort: Ventilator elektrisch verwarmingstoestel, Land van herkomst: Japan. Geschikt voor: Binnen, Plaatsingsopties: Vloer, Kleur van het product: Zilver. Verwarmingsvermogen: 3100 W, Verwarming power (min): 1080 W, Geschikt voor ruimtevolume tot: 120 m³. Vermogen: 335 W, AC-ingangsspanning: 230 V, AC-ingangsfrequentie: 50 Hz. Breedte: 371 mm, Diepte: 299 mm, Hoogte: 429 mmnn
De Qlima Laserkachel SRE 3531 TC-2 heeft een geavanceerde, elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten en enkele functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig.
Het grote voordeel van de Qlima SRE 3531 TC-2 Laserkachel is dat de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instelbaar is. Dankzij het zelfdenkende besturingssysteem Fuzzy Logic en de timerfunctie is de ruimte op het gewenste tijdstip op temperatuur. Volautomatisch berekent de kachel het meest efficiënte verbrandingsniveau. Dankzij de ingebouwde CO2-sensor schakelt de kachel automatisch af wanneer extra ventilatie noodzakelijk is.
In de opstartfase warmt de kachel razendsnel en fluisterstil op. De spaarstand houdt nauwkeurig de ingestelde temperatuur bij en stelt het verbrandingsniveau automatisch bij. De brandstof wordt zo optimaal benut.
Het model wordt geleverd met een handige brandstofhevelpomp.
Toevoegen aan vergelijken
9.8
6 inverter 3026 petroleumkachel laserkachel 30 kw 120 m

Inverter 3026 – Petroleumkachel – Laserkachel – 3,0 kW – 120 m³

De Inverter 3026 is een krachtige en luxe petroleumkachel die uw ruimte snel verwarmt door de ingebouwde ventilator. Deze petroleumkachel heeft een autonomie tot 60 uur en verwarmt met gemak ruimten tot 120 m³. De kachel is daarnaast uitgerust met een timer, thermostaat, kinderbeveiliging, omvalbeveiiging en beveiliging tegen oververhitting. De brandstoftank van deze petroleumkachel heeft een inhoud van 5 liter en met zijn verwarmingsvermogen van 3000 Watt zorgt deze kachel ervoor dat de ruimte snel is opgewarmd. Deze laserkachel brandt op gezuiverde petroleum en heeft een klein beetje stroom nodig voor de ventilator en de display.
Opties:

 • Omvalbeveiliging
 • Kinderbeveiliging
 • Oververhitting beveiliging
 • Aanduiding brandstofniveau
 • LCD display
 • Timer
 • Thermostaat
 • Booster start
 • ECO/spaarstand
 • Handpompje
 • Brandstof: petroleum
 • Stroom nodig: ja
 • Verwarmingsvermogen: 3000 watt
 • Stroomverbruik: 22 watt
 • Geschikt tot: 120 m³
 • Verbruik: 0,08 tot 0,33 liter per uur
 • Afmetingen (HxBxD): 45x40x31 cm
 • Gewicht: 9,5 kg
 • Tankinhoud: 5 liter
 • Branduren: 60 uur maximaal
 • Made in: Japan
 • Garantie: 4 jaar
Toevoegen aan vergelijken
9.6
Onze keuze 7 zibro lc 150 petroleumkachel laserkachel met weektimer 200 m

Zibro LC-150 – Petroleumkachel – Laserkachel

De Zibro LC-150 Laserkachel voor grote ruimtes tot 200 m³ bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. De perfecte kachel voor in huis, op de camping of ander verblijf. Reukloos tijdens het branden.
Deze kachel is voorzien van de meest veilige voorzieningen. De kachel slaat gelijk uit wanneer deze omvalt.
Groot voordeel van deze Laserkachels is de elektronisch gestuurde computer die de kachel bevat. Deze zorgt ervoor dat de kachel bijvoorbeeld op de graad nauwkeurig ingesteld kan worden. Deze kachel is tevens voorzien van een thermostaat en een timer. Wilt u de te verwarmen ruimte morgenochtend om 8 uur op 20 graden hebben? Geen probleem! Op deze kachel zit zelfs een luxe weektimer.
De kachel heeft een zeer snelle, elektronische starter. Dit zorgt ervoor dat de kachel binnen enkele minuten gelijk zijn volledige capaciteit bereikt en dat de ruimte snel de gewenste temperatuur krijgt. Wanneer de kachel de ingestelde temperatuur heeft bereikt, zal deze modulerend gaan werken en op een lager niveau gaan branden. Wanneer de temperatuur zakt onder de ingestelde temperatuur, zal de kachel vanzelf weer op een hoger niveau gaan branden. Op deze wijze haalt u het beste rendement uit de kachel en brandstof.
Opties:
 • Thermostaat
 • Weektimer
 • Bewegingssensor
 • Afstandsbediening
 • Geschikt voor grote ruimtes tot 200 m³
 • Zeer zuinig
 • Elektronische aansturing
 • Nauwelijks onderhoud nodig
 • Omvalbeveiliging
 • Safe top
 • Kinderslot
 • Flame detection system
 • Temperatuursensor
 • Oververhittings beschermer
 • CE gekeurd
 • NF, TUV en GS veiligheidscertificaat
 • Boosterstart
 • Ecosysteem (+ 8%)
 • Geur reductiesysteem
 • Fuzzy logic
 • Ingebouwde ventilator
 • CO² sensor: Nee
 • Afmetingen: 550x328x445 mm
 • Gewicht: 13.5 kg
 • Verplaatsbaar: Ja
 • Afvoer nodig: Nee
 • Max. capaciteit m²: 82 m²
 • Min. capaciteit m²: 29 m²
 • Max. capaciteit m³: 200 m³
 • Min. capaciteit m³: 72 m³
 • Max. capaciteit Watt: 4850 Watt
 • Min. capaciteit Watt: 1450 Watt
 • Max. brandtijd per tank: 50 uur
 • Tankinhoud: 7.6 liter
 • Min. temperatuur instelling: 6°C
 • Max. temperatuur instelling: 28°C
 • Max. verbruik brandstof: 0.484 l/u
 • Min. verbruik brandstof: 0.151 l/u
 • Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Ja
 • Stroomverbruik (bij opstart): 320 Watt
 • Stroomverbruik (continu): 13 Watt
 • Afstandsbediening: Ja
 • Gratis transportdop: Ja
 • Gratis brandstof hevelpomp: Ja
 • Garantie: 4 jaar
Toevoegen aan vergelijken
9.6
8 inverter 6026 petroleumkachel laserkachel 40 kw 160 m

Inverter 6026 – Petroleumkachel – Laserkachel – 4.0 kW 160 m³

De Inverter 6026 is een krachtige en luxe petroleumkachel die uw ruimte snel verwarmt. Deze petroleumkachel heeft een autonomie tot 60 uur en verwarmt met gemak ruimten tot wel 160 m³. De kachel is daarnaast uitgerust met een timer, thermostaat, kinderbeveiliging en beveiliging tegen oververhitting. De brandstoftank heeft een inhoud van 5 liter en met zijn vermogen van 4000 Watt zorgt deze kachel ervoor dat de ruimte snel is opgewarmd.
Opties:

 • Omvalbeveiliging
 • Kinderbeveiliging
 • Oververhitting beveiliging
 • Aanduiding brandstofniveau
 • CO² sensor
 • LCD display
 • Timer
 • Thermostaat
 • Booster start
 • ECO/spaarstand
 • Handpompje
 • Brandstof: petroleum
 • Capaciteit: 4000 watt
 • Geschikt tot: 160 m³
 • Verbruik: 0,08 tot 0,41 liter per uur
 • Afmetingen (HxBxD): 45x43x31 cm
 • Gewicht: 10 kg
 • Tankinhoud: 5 liter
 • Branduren: 60 uur maximaal
 • Made in: Japan
 • Garantie: 4 jaar
Toevoegen aan vergelijken
9.6
9 zibro rs 22 petroleumkachel 22 kw 80 m 1

Zibro RS-22 Petroleumkachel 2.2 kW 80 m³

De Zibro RS-22 enkelbrander kouskachel is zeer compact, licht van gewicht en heel eenvoudig te bedienen. Dit is de ideale campingkachel voor in de tent, maar ook in de schuur is dit een super praktische kachel. De kachel werkt zonder gas en afvoer waardoor de kachel heel mobiel inzetbaar is. Zelfs een stopcontact is niet nodig, dus een werkplaats waar geen stopcontact beschikbaar is de ideale plek om deze kachel in te zetten voor verwarming.

Deze kachel bevat een elektronische ontsteking. Hiervoor zijn vier batterijen type D nodig. Deze worden niet meegeleverd.

Aanbevolen brandstof: Firelux.

 • Omvalbeveiliging
 • Safe top
 • Oververhittings beschermer
 • Verwarmingscapaciteit in kW: 2,20
 • Verplaatsbaar: Ja
 • Afvoer nodig: Nee
 • Min. capaciteit m²: 14 m²
 • Max. capaciteit m²: 32 m²
 • Min. capaciteit m³: 35 m³
 • Max. capaciteit m³: 80 m³
 • Brandstofverbruik in L per uur: 0.229
 • Max. brandtijd per tank: 17.5 uur
 • Tankinhoud: 4 liter
 • Anti-lekkage tankdop (cleangrip): Nee
 • Stroomverbruik (bij opstart): Geen
 • Stroomverbruik (continu): Geen
 • CO² sensor: Nee
 • Batterijen: type C, 4 stuks
 • Kous type: F
 • Gratis brandstof hevelpomp: Nee
 • Gratis transportdop: Ja
 • Gewicht: 7.5 kg
 • Afmetingen: BxDxH: 42x28x45 cm
Kouskachel: Geen stopcontact nodig. Geschikt voor verwarmen van hobbyruimte, schuur en als campingkachel.
De Zibro RC-2222 is een compacte, verplaatsbare kouskachel. De kachel brandt op schone petroleum. Voor deze kachel heb je geen stopcontact nodig. De kachel is van hoogwaardige Japanse kwaliteit en uiterst eenvoudig en veilig in gebruik. Ook beschikt de kachel over een omvalbeveiliging. Wanneer de kachel omvalt, zal hij direct stoppen met branden. Het wordt aangeraden om de kachel bij voorkeur buitenshuis (bijv. hobbyruimte, schuur of als campingkachel) of in goed geventileerde ruimtes gebruiken.
Zibro streeft naar een perfect eindproduct waarmee je het klimaat optimaal beheerst. Geen enkel apparaat verlaat dan ook de fabriek voordat deze aan Europese keuringsinstituten zoals TÜV, KEMA, TNO, KIWA en veiligheidscertificaten zoals CE en NF voldoet.
Een onzichtbaar maar zeer aanzienlijk belangrijke factor in huis is de kwaliteit van de lucht. Allerlei factoren zoals vochtigheid, temperatuur, zuurstofgehalte en geur spelen hierbij een belangrijke rol. Dankzij Zibro kan je deze en andere belangrijke elementen beïnvloeden en zo de meest prettige en aangename binnenklimaat creëren.
Over Zibro
Zibro is gespecialiseerd in klimaatbeheersing in huis. De innovaties in techniek en design gaan hand in hand en zo kenmerken de verplaatsbare airco’s en mobiele kachels van Zibro zich in bedieningsgemak en efficiënt brandstofgebruik.
Toevoegen aan vergelijken
8.4
10 corona rx 2485 petroleumkachel kouskachel

Corona RX 2485 – Petroleumkachel – Kouskachel

De Corona RX2485 enkelbrander kouskachel met 2.4 kW verwarmingscapaciteit is licht, economisch, compact, comfortabel, eenvoudig te bedienen en regelbaar d.m.v. de draaiknop. Er is geen stroom benodigd voor deze kachel waardoor deze kachel overal inzetbaar is en ideaal is bij het gebruik tijdens stroomstoringen of noodsituaties. Ideale petroleumkachel voor het bijverwarmen van uw hobbyruimte, schuur, tuinhuisje, veranda, overkapping, voortent etc. De heerlijke stralingswarmte voelt aan als een warme deken. Ventileer altijd goed bij het gebruik van deze kachel om zo optimaal van de warmte te genieten.
Opties & specificaties:

 • Regelbare kous
 • Omvalbeveiliging
 • Aanduiding brandstofniveau
 • Geen stroom benodigd
 • Brandstof: petroleum
 • Capaciteit: 2400 watt
 • Geschikt tot: 95 m³
 • Verbruik: ca. 0,25 liter per uur
 • Afmetingen (HxBxD): 48x45x33 cm
 • Gewicht: 7,3 kg
 • Tankinhoud: 4 liter
 • Branduren: 15 uur
 • Verbrandingstype: kous
 • Ontsteking: handmatig
 • Hevelpomp bijgeleverd: Nee
 • Ontsteking: batterijen 2x type D (niet bijgeleverd)
 • Made in: Japan
 • Garantie: 4 jaar
Toevoegen aan vergelijken
9

Is een petroleumkachel duur?

Een petroleumkachel kost ongeveer € 300. Deze kachels zijn niet alleen betaalbaar, maar u kunt ook geld besparen op energie en gas.

Is een petroleumkachel zuinig?

De Gezuiverde petroleum die wordt gebruikt in petroleumkachels heeft veel voordelen. Een van deze voordelen is dat de brandstof zuinig in gebruik is. Bij verbranding in een petroleumkachel verbruiken deze kachels zeer weinig energie. In feite kan één liter brandstof tot vijf uur meegaan.

Ruikt een petroleumkachel?

Je ruikt alleen een lichte geur bij het aansteken en uitzetten van de kachel. Geuren ontstaan ​​dan omdat de verbranding op dat moment niet optimaal is.

Wat is de levensduur van een petroleumkachel?

Een petroleumkachel kan heel lang mee als je er goed voor zorgt. Een petroleumkachel kan 15 tot 20 jaar meegaan. Gezien de kosten, denken sommige mensen misschien dat het kopen van een petroleumkachel te duur is. Zodra ze er echter een hebben gekocht, kunnen ze er jarenlang plezier van hebben.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

   logo beste 10

   Bezoek ook de beste keuze

   Beste 10
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Index